top of page

Bakken met broodresten




Er zijn verschillende creatieve manieren om oude broodresten te verwerken, zodat je ze niet hoeft weg te gooien. Hier zijn enkele suggesties:


Croutons maken: Snijd het oude brood in blokjes, besprenkel met olijfolie en kruiden zoals knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper. Bak ze in de oven tot ze knapperig zijn. Voeg deze croutons toe aan soepen, salades of gebruik ze als topping voor gerechten.

Broodkruimels: Maal oud brood in een keukenmachine om zelfgemaakte broodkruimels te maken. Deze kunnen worden gebruikt als paneermeel voor het bakken van kip, vis of groenten, of als topping voor ovenschotels.

Broodpudding: Maak een heerlijke broodpudding door oude broodresten te combineren met melk, eieren, suiker en eventueel wat vanille-extract. Bak het mengsel in de oven tot het stevig is. Je kunt ook gedroogd fruit, noten of specerijen toevoegen voor extra smaak.

Broodsoep: Probeer oude broodresten te verwerken in soepen zoals de Italiaanse Ribollita, een traditionele broodsoep met groenten en bonen.


PEREN-HONINGCOMPOTE

basilicum

1 kg peren

200 g rietsuiker

100 g oud broodkruim

olie

25 g honing

oranjebloesemwater

1 dl room opgeklopt, gemengd met 1 dl yoghurt


Leg de basilicumblaadjes en -steeltjes in een ovenschaal en vermeng met de suiker. Leg er de peren, geschild en in kwarten, in een enkele laag bovenop. Bak 30 minuten op 200°C. De suiker en het sap van de peren moeten versmolten zijn.

Laat afkoelen.

Snij het brood in blokjes en leg op een ovenschaal. Besprenkel met olie. Meng honing met oranjebloesem en besprenkel. Bak goudbruin in de oven. Verkruimel het brood.

Hak de peren grof. Doe een laagje in een glas, daarna room met yoghurt. Zet in de koelkast.

Serveer met de broodcrunch voor het opdienen.



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page