top of page

Teambuilding

Maak van uw team een hechte groep

Samen koken en eten is een ideale manier om uw collega's op een andere manier te leren kennen. Je kan een kookworkshop combineren met een vergadering of een formule kiezen die een hele dag vol teamevents biedt.

 

Op zoek naar een volledig ingevulde dag?  Ook dat kan met onze formules Lang zullen we proeven! (bezoek aan wijndomein en foodpairing), Van arbeider tot fabrieksdirecteur (alles over de industriële revolutie), Koken op z'n Vlaams (ludiek stadsspel geïnspireerd door Louis Paul Boon) en Eerlijk Eten (een kijkje achter de schermen van de bioboerderij of zelfpluktuin met workshop).

2A0C5776-2AC1-458F-9C94-347266E6026B.heic
IMG-6.jpg

Lang zullen we proeven!

Een unieke dag aan met een totaalverwennerij voor de smaakpapillen. In deze formule combineren we een bezoek aan het domein met rondleiding en proeverij met een workshop waarbij we wijn, bier en kombucha van Leeflank verwerken tot of combineren met heerlijke gerechten. Het traject tussen De Plek en domein Leeflank kan afgelegd worden met huurfietsen (ca 5 km).

867A8508.jpg

Van arbeider tot fabrieksdirecteur

De 19de eeuw was een bloeitijd voor Aalst. De stad groeide onder impuls van nieuwe fabrieken en een spoorlijn van Brussel naar Oostende. Het is het tijdperk van arbeiders en fabrieksdirecteuren, van sociale wantoestanden en de opkomst van de bourgeoisie.

We nemen je graag mee op wandel door deze eens zo bloeiende fabrieksstad. Tijdens deze wandeling zien we oude fabriekspanden, het majestueuze station, de armtierige huisjes van de arbeiders en natuurlijk ook de panden van de burgerij. Je kan deze stadswandeling combineren met een proeverij en/of een workshop over de keuken van de bourgeoisie.

IMG-175.jpg

Koken op z'n Vlaams

Louis Paul Boon schreef een kleinood, getiteld Eten op z'n Vlaams. Dit kleine boekje inspireerde ons tot een stadsspel en kookworkshop, helemaal in het teken van de authentieke Vlaamse keuken.

Het stadsspel laat de deelnemers toe Aalst wat beter te leren kennen. In kleine groepjes trekken jullie erop uit om een aantal opdrachten uit te voeren: op zoek naar ingrediënten, de betekenis van enkele dialect- woorden en enkele Aalsterse 'culinaire' locaties.

Na het stadsspel krijgen jullie wat meer te horen over het rijke Vlaamse culinaire verleden en dan gaan we aan de slag om een Vlaams menu te koken.

csa de hoezekouter-17.jpg

Eerlijk Eten

Een samenwerking met een bioboerderij past perfect in de visie van
De Plek om ecologisch te werken. De Plek neemt je voor deze kookwork- shop mee naar de bron: de boerderij zelf waar alles gekweekt wordt!

De teambuilding start met een rondleiding in de boerderij. Jullie krijgen meer uitleg over biologische landbouw en komen meer te weten over de manier van werken. Onze groenten en kruiden waar we nadien mee aan de slag gaan, komen rechtstreeks van de boerderij. Nadien keren we terug naar De Plek om een seizoensmenu in elkaar te boksen.

In samenwerking met bioboerderij De Loods en zelfpluktuin De Hoezekouter

Mies Michiels

Nogmaals van harte dank voor de fijne dag. Ons team heeft er echt ontzettend van genoten!

Jouw geschiedkundige kennis, het voorafgaande “quizke” en alle fijne weetjes over de ingrediënten voor de kookworkshop werden heel erg  geapprecieerd.

De wijn was heerlijk, de tapas nog heerlijker! We waren allen fan van jouw mooie plek, en genoten van het buiten zijn en jouw gidsbeurt in de namiddag.

Het afsluitend drankje in het Utopia café was ook perfect gekozen. En daar bovenop ontvingen we nog een supermooi boek én ontvingen we de recepten mooi gebundeld via mail.

Kortom: één en al lof! 

Get Inspired

bottom of page