top of page

Ontdek de Wereld van Noedels

Noedels zijn een geliefd gerecht over de hele wereld. Deze veelzijdige deegwaren kunnen in een breed scala aan gerechten worden gebruikt en bieden een heerlijke manier om diverse smaken en texturen te ontdekken.


Aziatische noedels zijn misschien wel de meest bekende en gevarieerde noedels ter wereld. Ze worden vaak gemaakt van tarwe, rijst, boekweit of aardappelzetmeel. Hier zijn enkele populaire soorten:


a. Ramen: Deze Japanse noedels zijn gemaakt van tarwedeeg en worden vaak geserveerd in een hartige bouillon, met toppings zoals varkensvlees, ei en nori (zeewier).

b. Udon: Een andere Japanse favoriet, udon-noedels, zijn dikker en zachter dan ramen en worden vaak geserveerd in soepen of roerbakgerechten.

c. Soba: Soba-noedels zijn gemaakt van boekweitmeel en hebben een nootachtige smaak. Ze worden meestal koud geserveerd met een dipsaus of in een warme bouillon.

d. Pad Thai: Een beroemd Thais gerecht, pad Thai wordt bereid met dunne rijstnoedels en is bekend om zijn zoetzure smaak, garnalen, tofu of kip, en pinda's.

e. Mee Goreng: Deze Indonesische noedels worden gebakken met kruiden, groenten, en vaak kip of garnalen, waardoor ze een pittige smaak krijgen.


Leren, maken en proeven? Dat kan tijdens onze workshop op 18.10.23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page