top of page

Mmmmmeringue

Meringue, deze witte delicatesse is de heerlijk eenvoudige combinatie van twee ingrediënten: suiker en eiwitten. Menige bakker(in) stort zich weleens op het bakken van dit toetje wegens een teveel aan eiwitten. Zo ontstond ook de klassieke lemon meringue pie: in de citroencurd voor de vulling gaan de dooiers, in de bovenlaag worden de eiwitten verwerkt. Het is dus een ideale formule om restjes te verwerken, maar tegelijk is het een bewaarrecept, want je verlengt de bewaartermijn met een aantal weken. Heb je geen tijd om ze meteen te bakken, maak dan handig gebruik van je diepvries. Je kan eiwitten gemakkelijk invriezen om ze later tot meringue te verwerken. Oudere eiwitten kloppen zelfs beter en stijver op dan die vers van de kip!


Zo doen wij het:

250 g of 5 eiwitten

sap van een halve citroen

500 g suiker

1 el maïzena


- Klop het eiwit eerst stijf met het citroensap. Voeg er dan al kloppende de suiker en maïzena aan toe tot je stijve pieken krijgt.

- De vorm kies je natuurlijk zelf, maar het makkelijkste is om ze te spuiten met een spuitzak. Doe dit op een bakplaat met bakpapier. Plak het bakpapier vast met een aantal toefjes meringue. Zo vliegt het papier niet weg in de oven!

- Bak 1 uur op 100°C. Zet de oven af en laat ze in de oven afkoelen om te drogen.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page