top of page

Mezze!

Met een lang weekend voor de boeg en een zonnetje dat er bovenop straalt, zijn mezze een goed plan. Mezze zijn vergelijkbaar met tapas, maar dan uit de Griekse, Turkse en Midden-Oosterse keuken. Zorg voor een vijftal soorten per persoon om een volledige maaltijd samen te stellen. Maak een mix van aanbod met vlees, vis, groenten, eieren, kaas,... Klassiekers zoals tabouleh en falafel kunnen, kleine souvlaki's, gehaktballetjes, dips als hummus en baba gannoush. Hierbij nog een origineel receptje dat zeker ook in de smaak valt bij Aalstenaars: gevulde uien.


5 dl groentebouillon, 3,5 dl witte wijn, 4 grote uien, 3 tomaten, broodkruim, feta, peterselie, look


Breng de bouillon en de wijn aan de kook. Snij de uien in twee en pel ze. Haal er een aantal van de schillen vanaf. Deze ga je nu een aantal minuten koken in de bouillon tot ze zacht zijn.

Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Meng met wat look, peterselie en eventueel wat tijm. Doe er een paar lepels broodkruim onder zodat het mengsel niet meer vloeibaar is. Kruid af met peper en zout en voeg nog wat verkruimelde feta toe.

Vul de uienschillen met het tomatenmengsel. Vouw toe en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en nog wat feta en zet in de oven tot de kaas smelt.







8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page