top of page

Ice Tea

Bijgewerkt op: 3 apr. 2020


Goed nieuws: de lente wordt niet afgelast!


En dat vraagt om Homemade Ice Tea. Ik geef jullie graag een receptje mee en de 4 methoden om Ice Tea te maken:


1. Cold brew

De makkelijkste manier om zelf ijsthee te maken is door middel van cold brew. Je hoeft hiervoor geen ingewikkeld recept te volgen, maar enige planning is wel vereist. De ijsthee moet namelijk een nachtje in de koelkast trekken.

Bij een cold brew ga je uit van 10 gram thee op 1 liter water. Doe de thee in een kan en vul hem met water. Het enige dat je daarna nog hoeft te doen, is de kan een nachtje in de koelkast laten staan.

2. Chilled

De perfecte chilled tea maak je met de chilled zetmethode. Hiervoor zet je een sterke thee, met ongeveer 15% meer thee dan je normaal gesproken doet. Laat de thee afkoelen en schenk hem daarna in een glas dat gevuld is met ijsblokjes.

3. Shock brew / Flash brew

Met een shock brew (ook wel flash brew genoemd) maak je razendsnel een verkoelende ijsthee. Zet de thee zoals je altijd doet, maar gebruik alleen de helft van het water. Voor het water dat je nu 'tekort' komt gebruik je ijsblokjes. Als je het lastig vindt om een inschatting te maken van de hoeveelheid ijsblokjes die je nodig hebt, kun je een keukenweegschaal gebruiken: 1 gram ijsblokjes staat gelijk aan 1 ml water. Doe de ijsblokjes in een kan en schenk de warme thee eroverheen.


4. Ice brew

De ice brew methode is ideaal wanneer je kleine kopjes ijsthee wilt drinken, maar duurt wel even. Je bedekt de bodem van een klein theepotje (met ca. 350 ml inhoud) met theeblaadjes en vult hem op met crushed ijs. Daarna laat je het ijs bij kamertemperatuur smelten.
Rode Ice Tea


1 roze grapefruit of 2 bloedsinaasappelen ('t is nu nog het seizoen!) 250 ml cranberrysap 100 g aardbeien of frambozen (diepvries is ook goed) 500 ml koude earl grey thee ev wat honing

Pers de grapefruit/bloedsinaasappelen uit. Giet het sap in de blender en pureer met de rest van de ingrediënten. Serveer met ijs.
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page