top of page

Goede voornemens

Het nieuwe jaar is 20 dagen oud en als je tot op vandaag je goede voornemens al hebt volgehouden, maak je grote kans dat het een goede gewoonte wordt. Traditioneel maken heel veel mensen op het einde van het jaar resoluties wat betreft gezondheid, sporten en bewegen en goed eten. Wij helpen je nog even verder met die goede voornemens met volgende tips:

  1. Stel concrete doelstellingen op: een vaag voornemen als 'gezonder eten' werkt niet goed. Maak het concreter door je voor te nemen om vb. elke dag een liter water te drinken, een stuk fruit te eten of meer groenten. Hoe duidelijker, hoe beter het werkt.

  2. Wees niet te streng voor jezelf en start met één duidelijk voornemen dat je kan uitbreiden met een tweede of een derde van zodra je er een goeie (dagelijkse) gewoonte van hebt gemaakt.

  3. Water, water, water: vervang frisdrank en sapjes door water en maak een groot verschil in je suikeropname.

  4. Schrap ook koeken en andere zoetigheid: vermijd de verleiding door op voorhand al te bedenken en klaar te zetten wat je wil eten. Een grote fruitmand op tafel in plaats van een snoeppot. Een karaf water op je bureau. Noten bij de hand!

  5. Ga voor producten zonder barcode. Zo simpel is het: alles wat geen barcode heeft in de winkel, is per definitie gezond!

  6. Wat je zelf kookt, maak je beter: maak tijd om te koken, werk een weekmenu uit en maak altijd een boodschappenlijstje. Planning is de sleutel tot een gezondere levensstijl!32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page