top of page

Barbecue

De hittegolf is gelukkig voorbij, maar met nog enkele prachtige dagen in het verschiet wil je misschien toch nog graag eens je barbecue aansteken. Als je niet zo'n expert bent aan het vuur, kan je met een aantal praktische tips toch gemakkelijk een lekkere geroosterde maaltijd op tafel toveren:

Wacht na het aansteken van de barbecue tot de kolen witheet zijn. Er mogen geen vlammen meer zijn. Start minstens 30 minuten vooraf met het aansteken van de barbecue. Werk met warmere en koudere zones op je barbecue door kolen hoger te stapelen aan een kant. Marinades zijn smaakmakers die een tijdje vooraf op het vlees/vis worden gewreven. Ze zorgen ervoor dat het vlees extra sappig blijft door de zuren (bvb. Citrus, azijn, wijn, yoghurt). Een marinade heeft op kamertemperatuur ongeveer 2 uur nodig om zijn werk te doen; in de frigo ongeveer 24 uur. Marinades verbranden snel op de barbecue. Dep vooraf de overtollige marinade van het vlees met wat keukenpapier. Doe olie altijd rechtstreeks op wat je gaat grillen en niet op de rooster. Zo voorkom je vlammen. Wil je tussendoor ontsmetten, gebruik dan citroen. De eerste grove reiniging van de rooster kan je makkelijk doen met een prop aluminiumfolie. Leg houten spiesen vooraf in water. Zo zorg je ervoor dat ze niet verbranden. Gebruik er eventueel twee per brochetten. Dan draaien groenten niet mee wanneer je de brochette omdraait.


En na de tips natuurlijk ook nog een recept:Esquites, Mexicaanse maissalade 4 verse maiskolven 1 el olijfolie 2 el mayonaise 50 g parmezaan 4 lente-uitjes 1 bakje koriander 1 jalapenopeper 1 t look 1 limoen Bestrooi de mais met peper en zout en wrijf in met olie. Rooster op de barbecue tot hij diepgeel van kleur is. Zet de kolven rechtop en snij er de korrels af. Meng de mais met de rest van de ingrediënten + limoensap en rasp.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page