top of page

Hemelse Crème Caramel – Stap voor Stap Recept met Handige Tips en Trucs

Volg dit eenvoudige stappenplan en ontdek enkele handige tips en trucs om ervoor te zorgen dat jouw crème caramel perfect is.

Stap 1: Ingrediënten Verzamelen

Voordat we beginnen, laten we ervoor zorgen dat we alles bij de hand hebben. Hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

  • 200 gram kristalsuiker

  • 4 eieren

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 500 ml volle melk

  • Een snufje zout


Stap 2: Verwarm de Oven Voor

Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius. Zorg ervoor dat het goed is opgewarmd tegen de tijd dat we onze crème caramel in de oven plaatsen.


Stap 3: Karamel Bereiden

Neem een pan en smelt de kristalsuiker op een middelhoog vuur. Roer constant met een houten lepel totdat de suiker volledig gesmolten is en een gouden karamelkleur heeft. Giet de karamel snel in de bodem van de bakvormen voor een gelijkmatige bedekking.

Tip 1: Wees voorzichtig bij het werken met gesmolten suiker, want het kan extreem heet zijn.Stap 4: Verwarm de Melk

Verwarm de melk in een pan op laag vuur. Voeg het vanille-extract toe en roer goed door. Zorg ervoor dat het niet kookt; we willen alleen dat het warm genoeg is om de smaken te laten mengen.

Tip 2: Haal de melk van het vuur zodra je kleine bubbels ziet verschijnen aan de rand van de pan.


Stap 5: Klop de Eieren

Klop de eieren in een kom. Voeg een snufje zout toe en blijf kloppen totdat de eieren licht en luchtig zijn.

Tip 3: Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn voor een gladdere textuur.


Stap 6: Meng de Ingrediënten

Giet de verwarmde melk langzaam in de geklopte eieren terwijl je voortdurend blijft roeren. Dit voorkomt dat de eieren stollen. Zeef het mengsel om eventuele klontjes te verwijderen.


Stap 7: Giet het Mengsel in de Vormpjes

Giet het melk-ei-mengsel voorzichtig in de voorbereide bakvormen met de karamelbodem.


Stap 8: Bakken in de Oven

Plaats de bakvormen in een grotere ovenschaal en voeg heet water toe aan de schaal tot het halverwege de zijkanten van de bakvormen komt. Bak de crème caramel ongeveer 45-50 minuten of totdat het stevig is.

Tip 4: Gebruik een tandenstoker om te controleren of de crème caramel gaar is. Als deze er schoon uitkomt, is het klaar.


Stap 9: Koelen en Serveren

Laat de crème caramel afkoelen tot kamertemperatuur en zet het vervolgens minstens 4 uur in de koelkast. Keer de vormpjes voorzichtig om op een bord zodat de karamel bovenop ligt. Bewonder je prachtige creatie en geniet van deze hemelse traktatie!


Tip 5: vorm deze Franse klassieker om tot een Mexicaanse specialiteit. Voeg daarvoor aan je custard 100 g chocolade, wat amandelaroma en een scheutje koffielikeur toe.


Met deze eenvoudige stappen en handige tips maak je moeiteloos een verbluffende crème caramel. Veel plezier met het maken en proeven van deze heerlijke lekkernij!コメント


bottom of page